torsdag 31 juli 2008

Kolmården

Vi har tillbringat ett par dagar i Kolmårdens djurpark. Två soliga och varma dagar. Vi bodde på Vildmarkshotellet och det var skönt att ha så nära till parken. Det bästa av allt var delfinerna såklart! De går rakt in i hjärtat och jag satt med tårögda ögon under hela showen trots att det var "flashig" Markolio-show. Jag lovade mig själv att en dag ska jag också simma med delfiner, banne mig! Vilken glädje det vore...



Delfinerna var magiska...




Jag gillade "Bråddjupet" där sälarna fanns, nära Delfinariet, där kunde man se sälarna underifrån genom stora fönster.




Det låg högt och hade fin utsikt.



Även vårat hotellrum hade vacker utsikt och det var bland det bästa....


Jag älskar den här havskänslan...


Men ikväll blir det mera vatten då ska vi ut på pirattur!


Kolmården forts.

Kameler, jag älskar dem.



Tigrarna kom man nära...




Sälarna var underbara.




Vi åkte även linbana över hela området.


På morgonen fick hotellets gäster gå med en guidad tur till savannen innan parken öppnade för allmänheten. Här släpps djuren ut och zebrorna var väldigt busiga.

Kolmården forts.

Jag såg ett och annat troll i parken också...


fredag 25 juli 2008

Sommar, sol och båtar...

En riktig sommardag med bad och "båt-tittande".

Sjötorp, Vänern.


Tittar man lite närmre på den här sköna båten ser man en papegoja.


Fast ska mitt hjärta klappa lite extra då är det den här båten som gäller, Marianne som finns i Otterbäcken en bit bort från Sjötorp.

I min ungdom jobbade jag några sommrar på Storön och då åkte man med Marianne för att komma dit. Så det är väl den båten jag åkt mest med. Det är sällan jag är på sjön numera, fast om en vecka ska vi åka på en pirattur i Kristinehamns skärgård!

Sjötorp


Glass är ju ett måste nu när det är så varmt!

Slussning.

Fin båt.

Klarblå himmel.


Båtar.

Virkar...


Först vill jag tacka för tröstande ord om Socker, jo, tiden läker väl alla sår.... vi får se när vi är redo igen. Katter är ju bland det bästa jag vet.
Jag lovade att visa det jag hade med mig hem från Vera´s vrå, men nu när jag gjorde inlägg gömde sig just de fotona så jag får återkomma med dem.
Jag håller på att virka en korg av mattrasor nu, snart klar. Då visar jag den också.

lördag 19 juli 2008

Trevligare saker...

Jag har hunnit sy en baddam. Här är "Rosa" en sommarängel/baddam som flyttat till Yvonne.

I Veras Vrå idag fanns så mycket fint, helst skulle man velat ta med allt hem. Här ser ni en del av konstverken.
Jag fick med ett hjärta och en korg hem och en fotkedja som jag har på mig nu. Har velat ha en fotkedja länge och nu har jag en jättefin som Malin gjort.
Jag visar er imorgon mina fina saker.

Och så lite tråkigheter...

När vi var i farfars skog igår och letade (blev mest letande) efter kantareller, tittade vi till Sockers grav. Ja, han är i "himlen" numera, det känns fortfarande sorgligt och tungt att det blev så. Snuttan och jag hade ju planerat att han skulle finnas hos oss tills hon blev vuxen, nu blev inte ens han vuxen. När vi skulle kastrera honom framkom det problem/sjukdom, veterinären tog det jobbiga beslutet och sa; vore det min katt skulle jag avliva honom direkt...
Och så blev det.
Tack och lov hade vi en bortsprungen katt hos oss den natten som lindrade Snuttans tårar. Vi hittade dock ägaren till den katten....
Nu känns det som om jag lagt katt-planerna på hyllan ett tag. Har inte ens ett kort framme på Socker, inte än, det är för jobbigt.
Älskade, tokiga Socker.
Men väl vid graven, så var den uppgrävd, trots att den var djup. Nu undrar jag hur det blev med den kraken som åt upp honom, fick han bara magknip eller dog han med pga allt sövnings/avlivningsmedel?? Som sedan blev uppäten av någon annan som dog osv.... usch, hur är det med sånt egentligen? Eller blev han aldrig uppäten? Vi hittade handduken vi lindat in honom i en bit bort.

Vi vände på gravstenen igen och lade dit en enkel prästkrage....


Sedan fortsatte vi vår promenad och hittade iallafall svamp så det räckte till en smörgås åt mig. Tur det är bara jag som gillar svamp i familjen.


Grönt är skönt.


Undrar om Socker slog följe med oss...

fredag 18 juli 2008

Länklista och vätte

Jag har börjat göra en länklista här intill på de bloggar jag gärna tittar in hos, de flesta har jag haft där förut. Jag har inte frågat om lov denna gång så om det är någon som inte vill att jag länkar, hojta till så ändrar jag på det.
I skogen idag såg jag denna vätte springa förbi...



Tack söta Zanna för denna fina award.

Den går vidare till er som kikar in här och de jag brukar besöka...

Ätbart

Blåbärsmuffinsen som vi åt på mors altan/trädgård.

Jordgubbssylten jag gjorde med vanilj och citron.... mm...


Tårtan vi åt på midsommarafton.

Här är härliga kryddor, båda innehåller bla brännässla. Jag har använt soppkryddan men inte brödkryddan ännu. I nuläget hittar jag dem inte... tänkte skriva upp vilka örter som ingick men nu är jag rädd att jag slängt påsen de låg i.(... åh nej!).



Drakfrukt har vi provat, väldans läcker rosa färg på skalet med den smakade inte så mycket.

onsdag 16 juli 2008

Parasollfot och Pepparkaksbro

Jag har fått hjälp av Snuttans Faster att gjuta denna parasollfot i betong. Jag tog det jag hade hemma att dekorera med men det visade sig att de rosa glashjärtana släpper sin rosa hinna och är genomskinliga... Det hade jag inte tänkt mig, men den fyller ju sin funktion ändå. Den är jättetung. Nu ska jag bara skaffa mig ett parasoll....



Jag glömde visa våran pepparkaksbro som finns på konsthallen denna vecka. Mor och jag gjorde "Monets trädgård", med blommor från trädgården på ett fat under bron. Bara för att illustrera att man kan göra så mycket kul med pepparkaksbak, även mitt i sommaren....




I trädgården...






Vet ej vad detta är för en liten filur.


Stenar.

Jag håller på och lär mig overlockmaskinen...


Härliga färger, och gott!


Gillar de här också, och de sprider sig så vackert i mors trädgård.